• Eunike: +86 19158819831

itulau_fanua

tala fou

IEA: Biofuels ose filifiliga moni mo felauaiga decarbonization

O le vaitau o le fa'ama'i fa'ama'i ua amatalia ai se galu fou o le maualuga o mana'oga mo suau'u felauaiga.Mai le va'aiga fa'alelalolagi, o lo'o va'aia e fa'alapotopotoga mamafa e pei o va'alele ma fela'ua'iga le biofuels o se tasi o suau'u fa'ato'a fa'amama i totonu o pisinisi tau femalagaiga.O le a le tulaga o loʻo iai nei i le faʻafouina o tekinolosi faʻaola?O le a le mea e mafai ona faʻaogaina i vaega e faigata ona faʻamalo?O le a le faiga faavae a atunuu atia'e?

E tatau ona faatelevaveina le fua faatatau o le tuputupu a'e faaletausaga

E o'o mai i le taimi nei, o le paietiso ma le paiotiso o lo'o fa'aaoga pea e le tele o suau'u.O lo'o nofoia pea e le bioethanol le tulaga ta'uta'ua i suau'u ola o le lalolagi.E le gata e mafai ona avea o se suauʻu suavai faʻafouina ma gafataulimaina e faʻaitiitia ai le suauʻu suauʻu, ae mafai foi ona faʻaaogaina e avea o se mea faʻapitoa ma solvents i le alamanuia vailaʻau.

Na faailoa mai e le International Energy Agency (IEA) i le lipoti o le “Renewable Energy 2023” e faapea afai e tatau ona ausia le sini-zero emissions i le 2050, e tatau ona siitia le gaosiga o le biofuel i le lalolagi i se fua faatatau faaletausaga o le 11% mai le taimi nei i le 2030. . E fa'amoemoe e o'o atu i le fa'ai'uga o le 2030, o le suau'u otaota o le umukuka, otaota o mea'ai ma vaomago o le a maua ai le maualuga maualuga o meafaitino mata, e o'o atu i le 40%.

Na taʻua e le IEA o le tuputupu aʻe o loʻo i ai nei o le gaosiga o le biofuel e le mafai ona fesoasoani e ausia le sini zero i le 2050. Mai le 2018 i le 2022, o le fua faatatau o le tuputupu aʻe faaletausaga o le gaosiga o le biofuel i le lalolagi e na o le 4%.E oo atu i le 2050, e tatau ona oo atu i le 33%, 19% ma le 3%.

O loʻo faʻamoemoeina e le IEA le manaʻomia o le biofuel i le lalolagi atoa e tupu i le 35 piliona lita i le tausaga i le va o le 2022 ma le 2027. Faatasi ai ma i latou, o le faʻatupulaia o le faʻaaogaina o le tiso faʻafouina ma le suauʻu paio-jet e toetoe lava a uma mai i atinaʻe tamaoaiga;o le fa'atupulaia o le paioethanol ma le paiotiso e toetoe lava a fa'atupuina mai le tamaoaiga.

I le va o le 2022 ma le 2027, o le a fa'atupula'ia le fa'asoa a le biofuels i le vaega o suau'u felauaiga i le lalolagi mai le 4.3% i le 5.4%.E oʻo atu i le 2027, o loʻo manaʻomia le suauʻu o le bio-jet i le lalolagi e faʻalauteleina i le 3.9 piliona lita i le tausaga, 37 taimi i le 2021, e tusa ma le 1% o le aofaʻi o le faʻaaogaina o suauu.

asd

Le suauu sili ona aoga mo le decarbonizing felauaiga

E matua faigata lava ona fa'a'ese'esea le gaosiga o felauaiga.E talitonu le IEA i se taimi puupuu ma le feololo, o suauu olaola o le filifiliga sili lea ona aoga mo felauaiga decarbonization.Ole gaosiga ole lalolagi ole suauu gafataulimaina ole a mana'omia ona faatoluina ile va o le taimi nei ma le 2030 ina ia ausia le sini o le leai o se afi mai felauaiga ile 2050.

O lo'o i ai le autasi a le alamanuia e fa'apea, o suau'u olaola e ofoina atu se filifiliga fa'atauva'a tau mo le fa'aitiitia o kasa oona mai le vaega o felauaiga i le tele o tausaga o lumana'i.O le mea moni, o le feso'ota'iga ma meafaitino o lo'o i ai nei, ua avea ai le biofuels ma se filifiliga aoga e sui ai suau'u fa'atosina i va'a o lo'o i ai nei.

E ui lava o loʻo televave le atinaʻeina o taʻavale eletise, o le va o mea e manaʻomia mo le gaosiga o maa tetele ma le faigata i le tuʻuina atu o fale faʻapipiʻi i nofoaga e le o atinaʻe o loʻo avea pea ma luʻitau i le lautele o le vaetamaina.I se taimi umi ma le umi, ona o le tele o le eletise o le vaega o felaʻuaiga, o le a faʻaogaina le biofuels i vaega e faigata ona faʻaeletisi, e pei o vaalele ma le gataifale.

"O suau'u vai e pei o le paioethanol ma le paiotiso e mafai ona sui sa'o ai le penisini ma le tiso, e maua ai isi mea matutua ma fa'alautele i se maketi e pulea e taavale afi afi i totonu," o le tala lea a Heitor Cantarella, o se tagata poto i le Agricultural Research Institute o Campinas i Pasila.

o loʻo faʻavaveina foi e loʻu atunuʻu le faʻapipiʻiina o suauu olaola i totonu o le felauaiga.I le 2023, e tusa ma le 38.83 miliona tone le fa'aaogaina o kerosene a lo'u atunu'u, fa'atasi ai ma le fa'aoso tu'usa'o e sili atu i le 123 miliona tone, e tusa ma le 1% o le aofa'i o le kaponi a le atunu'u.I le tulaga o le "double carbon", suauʻu vaʻalele gafataulimaina i le taimi nei o le auala sili ona talafeagai e faʻaitiitia ai le carbon emissions i totonu o pisinisi vaalele.

Mo Dingge, Taitaifono ma le Failautusi o le Vaega o Sinopec Ningbo Zhenhai Refining and Chemical Co., Ltd., na tuʻuina atu talu ai nei ni fautuaga talafeagai mo le fausiaina o se faiga faʻaleleia suauʻu vaalele e fetaui ma le mea moni a Saina: faʻavaveina le faʻavaeina o se sapalai tele ma lelei. faiga mo mea mata'utia e pei ole suau'u otaota ma ga'o;o lo'u atunuu tuto'atasi ma fa'atonu faiga fa'amaonia gafataulimaina ma fa'aleleia faiga fa'avae lagolago faiga fa'apisinisi e fa'aolaina ai le atina'e maloloina ole alamanuia suau'u va'alele gafataulimaina.

O le Iunaite Setete ma Europa e tuʻuina atu faiga faʻavae

I totonu o tamaoaiga atia'e, o le Iunaite Setete o lo'o fa'agaoioia i le fa'alauiloaina o le atina'eina o suauu olaola.Ua lipotia mai e faapea ua faamatuu atu e le Iunaite Setete le US$9.7 piliona i le gaosiga o le suauu e ala i le Tulafono o le Faaitiitia o le Inflation.

Ia Fepuari, na tuʻufaʻatasia ai e le US Environmental Protection Agency ma le US Department of Energy se faʻasalalauga e taʻu mai ai o tupe e tuʻuina atu i lalo o le Inflation Reduction Act o le a faʻamuamua mo le tuʻufaʻatasia i kamupani o loʻo i ai ni poloketi faʻatekonolosi faʻaola e faʻaleleia ai le faʻatinoga ma faʻaititia le tau o le biofuel. gaosiga tekinolosi.

O Joseph Goffman, o se ofisa i le Ofisa o le Ea ma le Radiation a le EPA, na ia faapea mai: "O lenei gaioiga ua mamanuina e faaosofia ai le fou i le gaosiga o suauu olaola."Jeff Marootian, sui failautusi lagolago autu mo le malosi ma le malosi faʻafouina i le US Department of Energy, fai mai: "O tupe teufaafaigaluega i tekonolosi biofuel, e faʻafetaui ai le faʻatupulaia o le manaʻoga mo suauʻu vaʻalele gafataulimaina ma isi mea e maualalo-carbon biofuels."

O nisi o sui o le EU e talitonu e tatau ona aofia ai biofuels i totonu o le EU's carbon-neutral fuel framework ina ia mautinoa ai le gafatia o le alamanuia e faatosina mai ai tupe teufaafaigaluega.

Fai mai le European Court of Auditors, e leai se fuafuaga a le EU mo se taimi umi mo le biofuels, lea e mafai ona faʻaleagaina ai sini o felauaiga a le itulagi.O le mea moni, o le tulaga o le EU i luga o le biofuels ua faʻaletonu.Sa muai fa'amoemoe e fa'atuputeleina le aofa'i o suau'u olaola i le fa'aaogaina o le malosi o fela'uaiga i luga o le alatele i le 10% i le 2020, ae ua tu'ua lea sini.I le taimi nei, ua iloa e le EU o le biofuels e tele le gafatia i vaalele, felauaiga ma isi fanua, ma ua toe maua le talitonuga i le atinaʻe.

O Nikolaos Milionis, o se ofisa o le European Court of Auditors, na ioeina o le faiga faavae o le biofuel a le EU e lavelave ma ua suia soo i le 20 tausaga talu ai.“Biofuels e mafai ona saofagā i le EU o le carbon neutrality sini ma faʻaleleia lo latou lava malosi saogalemu, ae o loʻo i ai pea le leai o ni fuafuaga faʻavae manino ma mautinoa.O le leai o se taʻiala faʻavae e mautinoa lava e faʻateleina ai tulaga lamatia o tupe teufaafaigaluega ma faʻaitiitia ai le matagofie o le gaosiga o meaola oona a Europa.

Susi

Sichuan Green Science & Technology Ltd., Co.

sale09@cngreenscience.com

0086 19302815938

www.cngreenscience.com


Taimi meli: Mati-30-2024